• waterpolonieuws

Waterpolo

11-07-'15

Waterpolo is een sport voor degenen die van een stevige sportieve teamsport houden en hun lichaam in conditie willen houden.

Waterpolo is voor iedereen vanaf 6 jaar die van zwemmen houdt en het leuk vindt om met een bal om te gaan. De trainingen zijn opgebouwd uit 2 delen. Enerzijds is er het gedeelte waarin conditie en snelheid wordt getraind, anderzijds wordt er veel aandacht besteed aan spelsituaties en techniek. Het doel is dan ook om samen met je team een zo goed mogelijke eenheid te vormen en door goed “teamwork” overwinningen te behalen. Merlet heeft op dit moment 2 waterpoloteams: een herenteam en een jeugdteam.

Alle wedstrijden worden georganiseerd door de KNZB. De wedstrijden worden meestal gespeeld op zaterdag laat in de middag of vroeg in de avond. Het waterpoloseizoen loopt van september tot mei. In zo’n seizoen worden er plusminus 24 wedstrijden gespeeld waarvan de helft in ons thuisbad Zwembad De Kwel. Bij uitwedstrijden wordt er verzameld bij het zwembad, zodat er gezamenlijk afgereisd kan worden.

Dus, als je kunt zwemmen (zowel jongens als meisjes met A/B diploma) en het leuk vindt met een bal in het water te spelen is de basis er om mee te doen met waterpolo.

Wil je een keer komen kijken en met een training meedoen? Dat kan voor de heren op dinsdagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur en vrijdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur.
Voor de waterpolojeugd kan dat op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur  en op donderdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Je kan je melden bij de trainer. Als je je vooraf aanmeldt via waterpolosecretariaat@zwkmerlet.nl, dan zorgt de trainer ervoor dat je in de hal van het zwembad opgevangen wordt. Je mag bij Merlet 3 x gratis meetrainen, voordat je lid wordt.