• wedstrijdzwemmen

Wedstrijden

26-08-'16

Algemene info

Binnen de afdeling zwemmen is plaats voor iedereen. Of je nu groot of klein bent, jong of oud. Supersnel of wat minder snel. We kunnen iedereen een plaatsje geven binnen de afdeling. We willen als team laten zien dat we trots zijn op ZWK Merlet. Daar hebben we clubkleding voor. De clubkleding is aan te schaffen via de zwemcommissie. Informatie clubkleding. Het dragen van kleding andere dan ZWK Merlet clubkleding tijdens wedstrijden is niet gewenst. Verder is het dragen van een badmuts niet verplicht bij vrijwel alle wedstrijden. Mocht een zwemmer wel een badmuts dragen, dan dient dit tijdens wedstrijden een ZWK Merlet badmuts te zijn. De badmuts met ZWK Merlet logo is aan te schaffen bij Teun.

Zoals je op de wedstrijdkalender kunt zien, zijn er verschillende soorten wedstrijden. Hieronder leggen we in het kort uit welke soort wedstrijden er zijn en de wijze van inschrijving voor de wedstrijden.

Inschrijving wedstrijden
De verantwoordelijkheid voor een wedstrijd inschrijving ligt bij de zwemmer. De keuze van wedstrijden word gepubliceerd op de wedstrijdkalender met datum en plaats van de wedstrijd. Inschrijving voor een wedstrijd gaat per e-mail die gestuurd dient te worden naar inschrijvingen@zwkmerlet.nl, onder vermelding van de datum van de wedstrijd en de te zwemmen afstanden.

De controle van de inschrijving blijft ten alle tijden de verantwoordelijkheid van de zwemmer. Nadat de inschrijving verwerkt is wordt deze gepubliceerd op de wedstrijdkalender. Indien de inschrijving onjuist is zal men direct moeten reageren naar inschrijvingen@zwkmerlet.nl

De inschrijving van de competitiewedstrijden wordt verzorgd door de trainers.

Inschrijving van estafettes gebeurd eveneens door de trainers. Indien men voorkeuren heeft bij estafettes bijvoorbeeld volgorde of slag dan zal dit kenbaar gemaakt moeten worden bij de inschrijving.

Tijdens de wedstrijd
Als je aankomt in het zwembad kijk je waar je coach en team zit en daar ga je bij zitten (Het is niet de bedoeling dat je bij je ouders gaat zitten).
Meestal is er een half uurtje om in te zwemmen voor de wedstrijd. Zorg ervoor dat je alle slagen, starts en keerpunten oefent tijdens het inzwemmen. Als je hulp nodig hebt kun je altijd terecht bij één van de trainers. Na het inzwemmen ga je weer bij de rest van de club zitten. Zorg altijd dat je weet wanneer en wat je moet zwemmen. Tijdens de wedstrijd ga je niet rondlopen of andere dingen doen, je blijft bij je clubgenoten en trainer zitten.

Afmelding
Afmelden voor competitiewedstrijden is niet mogelijk. Voor de overige afmeldingen geldt uiterlijk maandag 20:00uur voor de wedstrijd via inschrijvingen@zwkmerlet.nl en je eigen trainer. Meld je te laat of niet af dan wordt er een boete van 7,50 per afstand in rekening gebracht.

Samen uit, samen thuis

Wij vinden het erg belangrijk als vereniging dat iedereen tot het einde van de wedstrijd blijft. Het is niet leuk als je in het laatste programma moet zwemmen en alle andere zwemmers zijn al naar huis. Dus samen uit, is samen thuis!

Minioren-Junioren circuit- en Minioren Clubmeet
Zijn wedstrijden bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 en junioren 1 t/m 4. Alle kinderen die de te zwemmen afstand en slag beheersen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Daarnaast is er een leuke minioren teamwedstrijd, de regionale Minioren Clubmeet.

Competitiewedstrijden
Zijn verplichte wedstrijden voor alle "geselecteerde" wedstrijdzwemmers. Het zijn 4 wedstrijden per jaar voor een puntenklassement. Dit zijn erg belangrijke wedstrijden voor de vereniging. Voor deze wedstrijden kan dus niet afgemeld worden, jij bent tenslotte geselecteerd door je trainer om hiervoor uit te komen. Je zwemt ten alle tijden de complete 4 competitiewedstrijden. De trainer schrijft de zwemmer in en zal de betreffende zwemmer inlichten over slag en afstand.

Limietwedstrijden
Limietwedstrijden zijn wedstrijden waaraan je deel kan nemen om limieten (streeftijden) te behalen voor de Brabantse en of Nederlandse kampioenschappen. Deze wedstrijden zijn voor eigen kosten. De zwemmer kan zelf beslissen welke afstand en slag hij of zij wilt zwemmen. (Overleg met je trainer wat verstandig is).

Brabantse/Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen
Aan deze wedstrijden kan je alleen deelnemen als je een limiet hebt gezwommen. Limieten voor de Brabantse kampioenschappen zijn te vinden op www.knzbzuid.nl. En voor de Nederlandse kampioenschappen op www.knzb.nl. Informeer voor meer informatie bij je trainer.

Toernooi
Bijvoorbeeld: Jumbo Multi Meet -Swimcup - Swimmeet Maastricht - Grote Prijs van Seraing.
(Inter)nationale toernooien zijn meerdaagse wedstrijden in binnen- of buitenland. Hier zit meestal een overnachting bij. Deze wedstrijden zijn voor eigen kosten. De zwemmer kan/mag zelf kiezen uit de verschillende afstanden en slagen. De minimale leeftijd om hieraan deel te nemen is >12 jaar. De Jumbo Multi Meet is ons eigen toernooi en daar mag natuurlijk iedereen aan meedoen.

Vervoer
Vervoer van en naar wedstrijden is voor eigen organisatie, echter wordt er in de kalender geplaatst hoelaat er vertrokken word vanaf de McDonalds te Cuijk. Het dient de aanbeveling om onderling afspraken te maken wie zou kunnen rijden om hiermee de kosten van het vervoer van en naar de wedstrijden te verlagen.